zayaz-logo

Het verhaal van Jasper

Jasper Bernard werkt bij Springplank

“Wanneer je hard werkt en elke ochtend vroeg op moet om op tijd op je werk te komen, is dat verrekte lastig vol te houden als je op een slaapzaal je rust moet vinden. Of voorzieningen moet delen met anderen die er niet hard voor hoeven te werken. Bij Springplank stellen we werk voorop, wij zien het als katalysator voor ieder mens. Het zorgt voor ritme en structuur in het leven en voorkomt extra vraag naar zorg.

Slagen bij Springplank betekent het kunnen voorzien in eigen levensonderhoud; het zelf kunnen betalen van je huur en eten, doordat je een inkomen hebt via werk. Zayaz heeft een heel belangrijke rol in het kunnen bieden van succes. Eigen (alternatieve) huisvesting voor de kandidaat, met een eigen deur, bed en mogelijkheid tot rust en privacy. Dat werkt zeer bevorderlijk in het slagen op je werk. Aan de andere kant kan Springplank voor Zayaz weer een belangrijke rol spelen bij huurders die in de problemen zijn geraakt. En geen werk, veel schulden en huurachterstand hebben. Zelfs zo groot dat huisuitzetting de enige overgebleven optie lijkt te zijn. Hiervoor is nu een alternatief via Springplank.

Springplank kan vaak meer doen in een gezin met problemen dan dat Zayaz dat kan. Zayaz kan signaleren en Springplank kan interveniëren. We vullen elkaar daarin goed aan. We hebben beiden een maatschappelijke rol voor mensen aan de “onderkant” van de samenleving. Mensen die zonder hulp of vangnet mogelijk in nog grotere problemen terecht kunnen komen.

Het is fantastisch mooi om in een team te werken met dezelfde ideeën en drijfveren. Dat je eigen talent in kunt zetten en daarmee anderen kunt helpen in hun uitdagingen. Het is echt niet zo dat iedereen bij ons slaagt. Maar gelukkig wel veel. Ik ben trots als ik zie dat een kandidaat zich zelf (met een beetje begeleiding) uit de situatie weet te werken en perspectief bouwt voor zijn eigen toekomst. Zoals Angelique Humblé, hier op de foto met mijn Springplank-collega Margot de Vetten.”

Delen

Gerelateerde verhalen

Een inclusieve stad: plek voor iedereen
Het verhaal van Ann en Barbara

Ann Meijer wás en Barbara Brakkee is projectleider van Thuis in Zuidoost

4 februari 2020 Lees meer

Meer weten? Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!


    Dit formulier is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van toepassing.