zayaz-logo

Het verhaal van Cindy

Toen Zayaz een nieuw pand betrok, speelde duurzaamheid een grote rol. Facilitair medewerker Cindy zat in de projectgroep huisvesting.

“Al vanaf het begin is duurzaamheid meegenomen in de plannen voor het nieuwe kantoor. Met hulp van de Trias Energetica strategie hebben we gekeken naar onze duurzaamheidsdoelstellingen. Zo konden we een realistisch ontwerp maken om een zo duurzaam mogelijk kantoor te creëren.

We hebben onder meer zonnepanelen geplaatst, een dak van mos gemaakt en alle vloeren en muren verder gesoleerd. Daarnaast zijn de kozijnen en ramen vervangen.  Maar ook kleinere ingrepen hebben een groot effect. Zo hebben we de handdoekrollen op het toilet vervangen door Dyson kranen met ingebouwde blower. En onze oude bureaustoelen waren nog prima; die hebben we dus meegenomen naar het nieuwe kantoor.

Ook hebben we geïnvesteerd in een goed klimaatsysteem, dat efficiënt omgaat met de verwarming en koeling van het kantoor. Dat is iets waar we nog steeds bovenop zitten. Het kost tijd om dit te optimaliseren naar gebruik, net als met de zonneschermen. Die gaan nu precies op tijd open en dicht. Wat ik ook slim vind, is dat als er bij piekdrukte ‘stroomtekort’ is, automatisch bepaalde onderdelen worden uitgeschakeld. Zo konden we besparen op een extra transformator. Ook zitten er in sommige lichtbakken sensoren die automatisch uitschakelen bij geen beweging.

Ik vind het mooi dat we ons bij Zayaz bewust zijn van het belang van duurzaamheid. Natuurlijk voor het milieu en de kostenbesparing die het oplevert. Maar ook omdat wij werken met maatschappelijk geld. Daar zijn we ons bij elke keuze van bewust en daar zitten we bovenop.”

Delen

Gerelateerde verhalen

Duurzaamheid in ons DNA
Het verhaal van Harry

Harry Dierx is medewerker vastgoedsturing bij Zayaz

3 januari 2017 Lees meer

Meer weten? Laat uw gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!


    Dit formulier is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van toepassing.